Száll a kakukk fészkére a Belvárosiban október 15-én

Aki még nem látta (miért nem? mit csinált eddig?), az gyorsan pótolja. Nagyon-nagyon ajánlható előadás mindenki számára. Most indult a jegyeladás, még vannak jegyek a legjobb helyekre is.

Znamenák István rendezte – én közepeset vagy rosszabbat még nem láttam tőle (annak idején a drámai erőben amúgy nem túl acélos Szarvas Józsefből egy olyan Kohlhaas-t hozott ki, hogy csak lestem); itt nem gyenge színészgárdát irányíthatott: McMurphy szerepében Szabó Kimmel Tamás (nem kell mondani…), Péterfy Bori Ratched nővérje nem tudom, miért nem kapott díjakat, mert vérfagyasztó, és mégis nagyon árnyalt; Kocsis Pál pedig (nem mellesleg egy másik alakításáért a Színikritikusok Díjának egyik idei jelöltje) Bromden törzsfőnök szerepében remekel. De a kisebb szerepekben is például Jéger Zsombor vagy Nagy Dániel Viktor látható, Pálya Pompónia mellett (ő két szerepben is nagyon jó, majd nézzétek meg az átalakulását). A stáb ereje abból is látszik, hogy még csak most érek oda, hogy Mátyássy Bence és Makranczi Zalán (tőlük egy picit féltem, mert ugyan szeretem őket, de korábban mindkettőjüktől láttam egy-egy gyenge alakítást – ebben hibátlanok, szerencsére). Jó, a többi színésztől elnézést kérek, teljesen jók voltak ugyan, de mindenkit nem sorolhatok fel (hogy őszinte legyek: csak azokat írtam le, akikre közel két év után is név szerint emlékszem).

Nagyon erős előadás, elgondolkodtató és pörgős, kiemelkedő alakításokkal: a legjobb értelemben vett klasszikus színház.

Jól átjön a hangulat ebből a rövid klipből:

Ez egy hosszabb werkfilm az előadásról, nézzétek meg, érdekeseket mondanak a készítők:

Száll a kakukk fészkére – Werkfilm from Orlai Produkció on Vimeo.

Tehát jegyek itt.

Egy hozzászólás “Száll a kakukk fészkére a Belvárosiban október 15-én” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .