Túlóra az Ódryn szeptember 17-én

Pálya Pompónia fiatal színésznő. Jó színésznő. Sőt. Jó volt a Tartuffe-ben, az e föld befogadban (kár. hogy azt a szerepet később átadta), az Übüben (mit hagytam ki?) – még most is látható a Száll a kakukk fészkére-ben (így kell ezt toldalékolni?), és végre megérkeztünk legutóbbi bemutatójához: Túlóra. Pályakezdő színésznő, és rögtön egy monodráma? Hát bevállalós.

És piszkosul működik. Simán elviszi egyedül az előadást, nagyon erősen leköti a figyelmet, egy percre sem enged le. Amikor én néztem (talán a harmadik előadás lehetett), rajtunk kívül full szakmai közönség volt (Gothár Pétertől kezdve Janisch Attilán át Závada Péterig), befértünk vagy 25-en a játszóhelyre (nem túlzás), és akkora taps volt a végén, ami ilyen közönségtől ritka.

De megérdemelte, mert tényleg remek alakítás volt. Mint egy rutinos színésznő (mert hát az!), úgy tette oda mindegyik jelenetet, építette fel az egész előadás ívét, hogy aztán a végére nagyon felhúzza.

Legközelebb szeptember 17-én, vasárnap nézhetitek meg az Ódry Színpad klubjában – én a helyetekben nem hagynám ki, mert nagyon jó színház.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .