Akit Biffnek hívtak – Ódry, november 19.

Komolyan tartottam tőle, hogy nem tűzik többet műsorra, pedig csak néhányszor ment tavasszal az Ódryn. De most lesz, bár a jelek szerint csak egyszer, de jegyek még vannak.

Tulajdonképpen vendégjáték ez, vagy inkább koprodukció, mert a rendező Gaál Dániel a Színművészetire jár (rendező szakra), de Hunyadi Máté kivételével (aki idén végez szintén itt, Pesten, színészként) a többi szereplő mind Kaposváron végzett tavaly: Herczeg Péter, Nagy Márk és Dér Mária.

De valahogy nagyon egymásra találtak.

Röviden arról van szó, hogy miután a Jóisten belátta, hogy nem igazán mennek a dolgok itt a Földön a jó irányban, elküldi egyik arkangyalát, hogy támassza fel Biffet. Igen, Akit Biffnek hívtak – tudjátok, Jézus gyerekkori jó barátját. Nem ismerős? Na, pont ezért kellett feltámasztani, mert senki sem hallott róla. Most viszont feltámad (ez szokásos dolog ebben a kontextusban), hogy elmondhassa az ő evangéliumát, mert ő végigkísérte Jézus első harminc évét, amiről eddig kevesebbet hallottunk.

Erősen fizikai színház ez, érdemi díszletek nélkül, kizárólag az öt színész testi képességeire és művészi erejére alapozva. Hosszú az út minden értelemben, amit itt bejárunk, de mennyire szórakoztató! Tényleg ez a jó szó, mert ugyan komoly (is) a téma, de egyszerre profán, helyenként blaszfémikus, sokszor kifejezetten humoros, de végig szórakoztató.

Én ott fogok állni azon a szűk folyosón hétfőn este fél 11-kor a beengedésre várva – aki még eljön, biztosan nem fogja megbánni, mert ha egyszer már megcsinálta a csodát ez a csapat tavasszal, amikor először láttam, akkor most is meg fogják tudni ismételni.

Igen, hülye időpontban játsszák, de ez van, örüljünk, hogy egyáltalán játsszák. És emlékezzünk, hogy a Sirályt is pont ekkor kezdték tavalyelőtt, és az is mekkora előadás volt.

Én nagyon várom.

Jegyek még vannak, de szerintem igyekezzetek: https://szfe.jegy.hu/program/akit-biffnek-hivtak-89634/487520

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .